Zeeslag

Het bekende spel zeelsag maar dan op een grote schaal.

Bij zeeslag is het de bedoeling om te achterhalen op welke strategische locaties de boten van je tegenstander zich bevinden en deze tot zinken te brengen.

Doel van het spel is het vinden van de 3 (of meer) vlaggen van de tegenstander die zij op voorhand hebben doorgegeven als zijnde hun locaties van hun schepen. Degene die als eerste de 3 juiste vlaggen heeft binnengebracht bij de spelleider is gewonnen.

Spelverloop:
We spelen het spel in 2 teams. Beide teams krijgen een reeks vlaggetjes die ze moeten verstoppen op hun deel van het speelveld (zichtbaar). Ze geven aan de spelleider door welke 3 (of meer) vlaggen hun schepen zijn. Als het spel begint moeten de spelers dus vlaggen gaan zoeken van de tegenstanders en deze één voor één binnenbrengen bij de spelleider. Deze controleert telkens of het gaat om een schot dat raak is of mis is. Als er een schot geraakt is zal de spelleider dit meedelen. Het spel is dus gedaan als één team alle vooraf afgesproken vlaggen van de tegenstander heeft binnengebracht.

Spelduur: tot bij wonder heeft dit spel telkens meer dan 1 uur geduurd. De eerste 2 gaan snel maar die 3de is altijd de lastigste.

Aanpassingen:
– Doe dit als nachtspel met glow in the dark vlaggenmastjes.
– Als het spel te snel voorbij is kan je nog eens spelen met meer boten.
– Je kan ook punten geven aan de hand van zo min mogelijk binnengebrachte vlaggen.

Materialen:
– Vlaggen met nummers (kijk hieronder)
– Rietjes/stokjes om vlaggetjes aan te bevestigen