Verover de wereld

Spelomschrijving Het spel verover de wereld is een uitbreiding op Stratego. Dit spel kan je spelen als je met een te grote groep bent om standaart Stratego te spelen.

Uitbreiding op het originele spel is dat er meerdere teams zijn die kunnen gestolen worden door andere teams. Op deze manier kan je jou groep groter/krachtiger maken.

Teams
Er zijn dus meerdere teams verspreid over geïmproviseerde kampen op het speelterrein. In elk kamp is voor elke speler van dat team 3 naamplaatjes aanwezig. Deze kunnen gestolen worden 1 per 1 door de andere teams. Als een team 3 naamplaatjes van iemand van een andere team heeft dan krijgen ze dit teamlid in hun team. Deze naamplaatjes moeten ook na het stelen opnieuw zichtbaar gelegd worden in het andere kamp zodat deze terug gestolen kunnen worden.

Kampen
Elk team heeft zijn eigen kamp. In dit kamp staat de vlag van dit team. Als de vlag is gestolen en binnen is gebracht in een ander kamp dan is dit team uit het spel. De teamleden die al eerder waren gestolen blijven wel in het spel want deze behoren tot een andere groep.

Materialen Stratego kaarten voor elke groep, vlag per groep, 3 naamplaatjes per speler